logoh   

Crepes with mushroom and Emmental Sauce

ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες
125 γρ. αλεύρι
250 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο λυωμένο
4 αβγά
ελάχιστο αλάτι

Για τη γέμιση:
350 γρ νερό
Σάλτσα Τυριού Emmental Μιξ 200 γρ
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά σε φετάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. έμμενταλ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε βαθύ σκεύος τα υλικά για τις κρέπες και όταν γίνει λείο αφήνουμε το μείγμα να σταθεί 30'-1 ώρα πριν τη χρήση. Ψήνουμε τις κρέπες.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα της γέμισης ανακατεύουμε Σάλτσα Τυριού Emmental Μιξ με το κρύο νερό. Σε μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, 3'-4'. Ρίχνουμε το νερό με Σάλτσα Τυριού Emmental Μιξ, το μαϊντανό και βράζουμε για 1 λεπτό. Όταν το μείγμα αυτό κρυώσει αρκετά, βάζουμε στη μία άκρη κάθε κρέπας μια κουταλιά. Τυλίγουμε τη κρέπα προσεκτικά γυρίζοντας τις δύο άκρες προς τα μέσα να κλείσουν τη γέμιση. Τοποθετούμε τις κρέπες κολλητά τη μία στην άλλη σε βουτυρωμένο πυρέξ. Τις πασπαλίζουμε με τριμμένο Έμμενταλ και τις ψήνουμε για 15'. Σερβίρουμε αμέσως.

Κατάστημα Hedy-Horeca

Λ. Αμφιθέας 126, Π. Φάληρο, 175 62     |      τηλ.: 216 8090934      |       e-mail: info@hedy-horeca.gr