μπεσαμέλ σε σκόνη
Υπόλευκη σκόνη, ευδιάλυτη για τη στιγμιαία παρασκευή ελληνικού τύπου μπεσαμέλ. Η έτοιμη μπεσαμέλ είναι παχύρρευστη, με κρεμώδη αλλά όχι λιπαρή υφή. Στέκεται καλά ακόμη και καυτή – δεν εξαφανίζεται μέσα στα μακαρόνια η τον κιμά. Αντέχει στο φούρνο και στην κατάψυξη. Είναι αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο και λευκό πιπέρι αλλά παραμένει άσπρο.
ΧΡΗΣΗ: Για μουσακά, παστίτσιο, παπουτσάκια, au gratin, γέμιση κρέπας, σουφλέ, σπιτική τυρόπιτα, κρoκ-μεσιέ, macaroni bi béchamel, διάφορα γεμιστά και επικαλύψεις.
άποψη στο γρατινάρισμα
ΟΔΗΓIΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Ανακατέψετε 1 : 3 με νερό. Δηλαδή, χρήση 25%.
Προσθέστε:
333γρ. ΜΠΕΣΣΥ
1 λίτρο νερό
Χτυπήστε στο μίξερ με σύρμα ή σε κoύτερ στη χαμηλή ταχύτητα έως ότου γίνει μια πηκτή κρέμα
(3 λεπτά περίπου όχι παραπάνω).
ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΚΑ:
Stabi 1 φλυτζάνι
Νερό 2 φλυτζάνια
ΣΥMΒΟΥΛΕΣ:
• Μπορείτε να χτυπήσετε και στο χέρι.
• Εάν βάλετε γάλα αντί νερό, βάλετε μονό 20% Bessy Mix ( δηλ. 1 ; 5 )
• Σαν παραλλαγή μπορείτε να βάλετε αυγά, τυρί, λάδι, βούτυρο, κλπ.
• Μπορείτε να το διατηρήσετε έως 2 μέρες στο ψυγείο.
ΣΥΣΚΕΥΑΣIΑ: Σακoύλα αλoυμιvίoυ/ ΡΕ με καθαρό περιεχόμεvo 10 κιλά. Εξωτερική συσκευασία χαρτοκιβώτιο 10 κιλών.
ΣΥΣΤΑΣΗ: Σκόνη roux [αλεύρι ΣΙΤΟΥ, φυτικά λιπαρά (φοινικέλαιο), ΓΑΛΑ άπαχο], άμυλο κλασικά τρoπoπoιημέvo, πρωτεΐνη (φυτική, ζωική) (περιέχει ΣΟΓΙΑ), άρωμα [σε φορέα λακτόζη (από ΓΑΛΑ)], εκχυλίσματα μπαχαρικών (σε φορέα αλάτι).
Κατηγορίες αρώματος (Σύμφωνα με τον Κανονισμό 1334/2008/ΕΚ): φυσικό αρωματικό παρασκεύασμα, αρωματικές ουσίες.
ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: σιτάρι, γάλα, σόγια
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Διατηρείται καλά κλεισμένο σε ξηρό (σχετική υγρασία 50-70%) και δροσερό μέρος (6-25οC) μέχρι 8 μήνες. Διαφορετικά να αναλωθεί κατά προτίμηση μέσα σε 4 μήνες. Αφού ανοιχτεί η συσκευασία να αναλωθεί μέσα σε ένα μήνα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: