logoh   

Eggs Benedict with Salmon

Υλικά:

• 2 μαλακά στρογγυλά ψωμάκια κομμένα στα δυο, οριζόντια
• 4 κομμάτια καπνιστό σολομό
• 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο
• 4 αβγά
• 2 κ.γ. ξύδι
• λίγο σχοινόπρασιο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
• Για τη σάλτσα Hollandaise:
• μια γεμάτη κουταλιά της σούπας Redy Hollandaise
• 2 κ.σ. βούτυρο
• ½ κούπα νερό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε 2 κ.γ. ξύδι.
Σπάμε τα αβγά σε μικρές κούπες, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα προσθέσουμε στο νερό.
Αφού το νερό βράσει, προσθέτουμε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία.
Τα αφήνουμε, καλύπτουμε με καπάκι για 3 λεπτά, ελέγχουμε αν χρειάζονται μετακίνηση για να γίνουν πιο στρογγυλά και τα βγάζουμε με μια κουτάλα σε ένα πιάτο.
Βουτυρώνουμε τα ψωμάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 3 – 4 λεπτά
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Hollandaise προσθέτοντας το βούτυρο και το Redy στο νερό. Ανακατεύουμε, θερμαίνουμε μέχρι βρασμού και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
Τοποθετούμε στο μισό ψωμάκι ένα κομμάτι σολομού.
Βάζουμε από πάνω το αβοκάντο και τα αυγά ποσέ.
Ρίχνουμε τη σάλτσα μας, γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.

Κατάστημα Hedy-Horeca

Λ. Αμφιθέας 126, Π. Φάληρο, 175 62     |      τηλ.: 216 8090934      |       e-mail: info@hedy-horeca.gr