μπεσαμέλ σε σκόνη
Για στιγμιαία παρασκευή παραδοσιακής μπεσαμέλ με πλούσια στοιχεία αυγού και τυριών. Δεν εχει μπαχαρικά για να ξεχωρίζει το ευχάριστο άρωμα και υποκίτρινο χρώμα του βουτύρου. Η έτοιμη μπεσαμέλ είναι παχύρρευστη, με κρεμώδη υφή. Στέκεται καλά ακόμη και καυτή – δεν εξαφανίζεται μέσα στα μακαρόνια η τον κιμά. Αντέχει στο φούρνο και στην κατάψυξη και γενικότερα στην καταπόνηση. Είναι αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο και λευκό πιπέρι αλλά παραμένει άσπρο.
ΧΡΗΣΗ: Μουσακά, παστίτσιο, παπουτσάκια, au gratin, γέμιση κρουασάν με τυριά, γέμιση κρέπας με κοτόπουλο, κροκέτες, croque-monsieur, quiche lorraine, Elbasan tava, σπιτική τυρόπιτα, τυρόπιτα κουρού, ασπαραγγια, μπροκολο και άλλα βραστά λαχανικά, βραστές γαρίδες Mornay, διάφορα γεμιστά και επικαλύψεις.
ΟΔΗΓIΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Ανακατέψετε 1 : 3 με νερό. Δηλαδή, χρήση 25%.
Προσθέστε:
333γρ. ΜΠΕΣΣΥ
1 λίτρο νερό
Χτυπήστε στο μίξερ με σύρμα ή σε κoύτερ στη χαμηλή ταχύτητα έως ότου γίνει μια πηκτή κρέμα.
ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΚΑ:
Μπέσσυ 1 φλυτζάνι
Νερό 2 φλυτζάνια
ΣΥMΒΟΥΛΕΣ:
• Μπορείτε να χτυπήσετε και στο χέρι.
• Αντικαθιστώντας το 1/3 του νερού με αυγό μπορείτε να φτιάξετε διαφορα timbale.
• Μπορείτε να το διατηρήσετε έως 2 μέρες στο ψυγείο.
ΣΥΣΚΕΥΑΣIΑ: Σακoύλα αλoυμιvίoυ/ ΡΕ με καθαρό περιεχόμεvo 2 κιλά. Εξωτερική συσκευασία χαρτοκιβώτιο 10 κιλών.
ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: σιτάρι, γάλα, σόγια, αυγό
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Διατηρείται καλά κλεισμένο σε ξηρό (σχετική υγρασία 50-70%) και δροσερό μέρος (6-25oC) μέχρι 8 μήνες. Διαφορετικά να αναλωθεί κατά προτίμηση μέσα σε 4 μήνες. Αφού ανοιχτεί η συσκευασία να αναλωθεί μέσα σε ένα μήνα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: