Pea Puree
Γαρνιτούρα για ωραία παρουσίαση μπριζόλας, σολωμού στην σχάρα ή για λαυράκι τηγανιτό
ΥΛΙΚΑ:
• Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο - ½ κρεμμύδι
• Ελαιόλαδο - 1 κουταλιά της σούπας
• Αρακάς καταψυγμένος - 300 γρ
• Πατάτα κομμένη σε φέτες – 1 μεγάλη
• Βούτυρο - 1 κουταλιά της σούπας
• Νερό - ½ λιτρο
• Νόστι Ζωμό Λαχανικών - 20 γρ ( 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας )
• Δεσίνα Ζεστή - 10 γρ (1 κοφτή κουταλιά της σούπας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον αρακά, την πατάτα, το νερό και το Νόστι Ζωμό Λαχανικών.
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι η πατάτα να μαλακώσει, περίπου 15 λεπτά. Λιώνουμε τα υλικά σε ένα μπλέντερ προσθέτοντας και το βούτυρο.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:
Α) Αντί για βούτυρο βάλτε κρέμα γάλακτος
Β) Αντί για βούτυρο βάλτε Olivo Βασιλικό