Quick Croque Monsieur
ΥΛΙΚΑ για 1 - 2 μερίδες
- 4 φέτες ψωμί λευκό για τοστ
- 2 φέτες ζαμπόν ( από χοιρινό μπούτι )
- 2 κουταλιές της σούπας Σάλτσα Τυριού Cheddar Μιξ
- 3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό (για τη σάλτσα τυριού)
- 3 κουταλιές της σούπας Μπέσσυ Μιξ Mornay
- 100 ml κρύο νερό (για τη μπεσαμέλ)
- Βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα τυριού ανακατεύουμε τη σκόνη Σάλτσα Τυριού Cheddar Μιξ με το αντίστοιχο βραστό νερό.
Για τη μπεσαμέλ ανακατεύουμε τη σκόνη Μπέσσυ Μιξ Mornay με το αντίστοιχο κρύο νερό.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 °C στον αέρα.
Αλείφουμε την μια πλευρά της φέτας ψωμιού ( την «κάτω» πλευρά ) με λίγο βούτυρο.
Βάζουμε 1 φέτα ζαμπόν και απλώνουμε μια στρώση σάλτσα τυριού πάνω στο ζαμπόν. Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού. Απλώνουμε μια παχιά στρώση μπεσαμέλ από πάνω. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί γραβιέρα.
Ψήνουμε σε ταψί στο φούρνο για περίπου 5 – 10 λεπτά για να ζεσταθούν τα κρύα υλικά και να κάνει κρούστα η μπεσαμέλ.